fbpx
Rets- og voldgiftssagerErhverv

At føre en retssag kræver særlig viden

Det kræver erfaring og indblik i processen.
Mieritz Advokatfirma er specialister i retssager. Når du bruger os til at føre din sag, sikre vi dig på bedst mulig vis gennem hele forløbet.
Kontakt osLæs mere

Brug en ekspert til at føre din sag.

Vi kender processen fra A-Z. Vi har prøvet det meste. Vi har procederet og gennemført sager i alle instanser. Vi har virket som dommere i Voldgiftssager og kender systemet fra alle vinkler.

Vi er et kompetent hold.

Kan I møde ved alle retsinstanser?

Ja vi har møderet til alle retsinstanser og giver jævnligt møde. Vi møder også tit ved Voldgiftsnævnet, i forskellige typer af sager.

Hvad koster det at føre en retssag?

Det er svært at give et generelt svar. Dog skal man forvente, at forløbet med en retssag typisk er det samme, uanset den økonomiske værdi i retssagen.

 

Du må forvente at der skal udarbejdes minimum 3 processkrifter, afholdes 1-2 retsmøder med retten, møder med dig om sagen, diverse korrespondance samt mødetid i retten. Samlet kan du ikke forvente, at vi kan nå dette på under 20 timer.

Kan jeg få retshjælp til min retssag?

Mange retssager er dækket af retshjælp. Retshjælpen er en del af din forsikring. I dag er det vores oplevelse, at langt de fleste forsikringer har en indbygget retshjælpsforsikring.

 

Er du privatperson, er den oftest at finde i din indboforsikring.

 

Er du erhvervsdrivende, vil du oftest finde den i din ansvarsforsikring.

Dækker retshjælpsforsikringen alle typer af sager?

Der er en række sager der, som udgangspunkt, ikke er dækket af retshjælpsforsikringen.

Er du privatperson er nogle af de områder som ikke dækkes:

 • Sager vedrørende dit ansættelsesforhold
 • Skattesager
 • Skilsmissesager
 • Børnesager
 • Sager om ægteskab, sameje, samlivsforhold
 • Arvesager
 • Straffesager
 • Inkassosager

Vi kan hurtigt vurdere om sagen er omfattet af retshjælpsforsikringen, hvis vi får en kopi af dine betingelser.

 

Er du erhvervsdrivende er vilkårene, efter vores opfattelse, langt mere individuelle og det er svært at lave en endelig liste. Dog ser vi oftest, at forsikringen kun dækker inden for det erhverv, som man er registreret i.

 

Driver man fx tømrervirksomhed, men lejer en del af ens lokale ud, dækker forsikringen typisk tvister omkring arbejdet, men ikke tvister omkring udlejningen.

Hvilke omkostninger dækker min retshjælp?

Retshjælpen dækker som udgangspunkt følgende omkostninger:

 • Sagsomkostninger til os som advokat
 • Omkostninger til modparts advokat
 • Retsafgifter
 • Udgifter til syn & skøn
 • Udgifter til specialisterklæringer
 • Udgifter til retsmægling
 • Omkostninger som på forhånd er godkendt

 

Du vil typisk skulle betale en selvrisiko.

Hvilke udgifter skal jeg afholde ved en retssag?

Når du fører retssag, skal du betale retsafgift til retten. Retsafgiften fastsættes ud fra sagens økonomiske værdi. Vi skal derfor kende værdien af sagen, før vi kan fastsætte afgiften.

 

Du skal betale omkostninger til os som din advokat løbende. Taber du sagen kan du også blive pålagt, at skulle betale omkostninger til modpartens advokat.

 

Inden sagen bliver gennemført, skal der betales en berammelsesafgift. Det er den person der har anlagt sagen, der skal betale denne. Ligesom retsafgiften, afhænger størrelsen på berammelsesafgiften, af den økonomiske værdi af sagen.

Hvordan fastsættes sagens omkostninger?

Omkostningerne i en retssag fastsættes af retten. Retten fastsætter som udgangspunkt sagens omkostninger ud fra en tabel, som er udarbejdet af Landsretterne.

Du kan finde den her.

 

Dommerne fastsætter salæret, ud fra den økonomiske værdi af sagen. Vores oplevelse som advokat er meget ofte, at det tilkendte salær ikke står mål, med den nødvendige indsats.
Du vil derfor kunne opleve, at selv om sagen vindes, anvendes der penge på omkostninger, som du ikke får dækket. Det skyldes vores system.

Det at føre sag er en disciplin i sig selv.

Vi kan rådgive dig om sagen fra start til slut, give dig et tidsmæssigt og økonomisk overslag og give dig tips og tricks undervejs.

Du kan blive involveret i en rets- eller vodgiftssag ved enten at blive stævnet, eller selv at stævne.
Uanset hvad, så er det vigtigt, at du har en specialist med helt fra start, til at vejlede dig og til at tage din sag til retten.

En retssag kan være en lang og opslidende proces. Derfor vil vi altid fortælle dig, om du har en god eller dårlig sag fra begyndelsen og give dig et ærligt indblik i, hvordan det kan være at føre en retssag.

Se video - Vi er på din side

Kontakt os

Hvis du har brug for rådgivning, kan du med fordel benytte kontaktformularen nedenfor og beskrive dit problem kort, så vil vi vende tilbage på din henvendelse hurtigst muligt. Vedrører din sag konkurs eller konkursbegæring? Så skriv til konkurs@mlaw.dk