fbpx

Må du fyre en syg medarbejder – Få styr på reglerne

Må du fyre en syg medarbejder? få styr på reglerne her

Vi genbesøger et emne vi stadig får mange spørgsmål til: Må du opsige en syg medarbejder? Som det er med næsten alt jura, så er det korte svar ja, men…

Der er nemlig nogle forskellige regler du skal være opmærksom på som arbejdsgiver, afhængigt af om din medarbejder er fuldmægtig, ansat på overenskomst eller under ulovregulerede forhold.

Vi kommer ind på undtagelser, særregler for de forskellige ansættelsestyper, 120 dages reglen og gennemgår nogle af konsekvenserne ved en usaglig opsigelse.

Det kan lyde hårdt, når vi siger at du altid gerne må fyre en syg medarbejder og det kan selvfølgelig være en svær situation. Men når vi repræsenterer arbejdsgiver, så er det vores job at tænke kommercielt i forhold til virksomheden. En del af den rådgivning består i at afgøre hvor stor en omkostning en opsigelse kan blive for din virksomhed.

Du kan læse mere om reglerne for at opsige en syg medarbejder i artiklen her.

Kontakt os

Hvis du har brug for rådgivning, kan du med fordel benytte kontaktformularen nedenfor og beskrive dit problem kort, så vil vi vende tilbage på din henvendelse hurtigst muligt. Vedrører din sag konkurs eller konkursbegæring? Så skriv til konkurs@mlaw.dk