fbpx

Hvem mister sit arbejde til AI og skal vi være bange for udviklingen inden for kunstig intelligens?

Podcast med Thomas Fechtenburg om udviklingen i AI

I denne uges podcast har vi fotograf, programmør og selvudnævnt professionel nørd Thomas Fechtenburg i studiet. Thomas har en stor passion for læring og vidensdeling, blandt andet inden for AI.

Jesper Køppen Fenger-Mieritz taler med Thomas om fordele og ulemper ved AI og den hastighed udviklingen sker med. Hvem mister sit arbejde når AI kan lave opgaverne hurtigere og billigere? Som advokater er det noget vi tænker over, for selvom vi selv kan bruge AI til at optimerer vore processer, så vil vi også nå et punkt, hvor der ikke er nok arbejde til alle, medmindre arbejdet udvides.

Her er især den kreative branche allerede under pres. Mange har enten mistet deres job, eller står til at miste opgaver til AI tjenester. Og det er ikke lige sådan at omstille sig. Thomas bruger selv AI i sit arbejde, på næsten daglig basis, men det er med ambivalente følelser. På den ene side kan han ikke få armene ned over den hjælp og de muligheder AI giver, men på den anden side ser han store udfordringer – især med misinformation.

For Thomas er det essentielt at brugen af AI giver mening. Han ser alt for mange være hurtige til at adoptere flest mulige AI systemer, uden at tænke over om det giver reel værdi til enten arbejdsprocessen eller slutresultatet. Og det er ikke uden skepsis at Thomas beskæftiger sig med AI. Han kører selv på lukkede systemer, når han eksperimenterer, for at undgå datalæk.

Det er ikke en overdrivelse at sige at det er to nørder der er i studiet og derfor bliver samtalen lidt teknisk til tider. Men den er også fyldt med overvejelser om AI – både positive og negative.

Jesper og Thomas taler også om LinkedIn. Ligesom os selv, deler Thomas meget viden på platformen og får mange opgaver der igennem. Vi taler om hvorvidt man kan “regne den ud” i forhold til algoritmen og hvilken værdi et LinkedIn netværk har.

 

 

Podcast med Thomas Fechtenburg om udviklingen i AI

Kontakt os

Hvis du har brug for rådgivning, kan du med fordel benytte kontaktformularen nedenfor og beskrive dit problem kort, så vil vi vende tilbage på din henvendelse hurtigst muligt. Vedrører din sag konkurs eller konkursbegæring? Så skriv til konkurs@mlaw.dk