fbpx

Sådan bliver du bedre til at forhandle – med Morten Kragh-Sørensen

I denne podcast taler Jesper med Morten Kragh-Sørensen om forhandlingsteknikker.

Morten er forhandlingsekspert og med en baggrund indenfor jura, salgstræning og coaching, har Morten opbygget et stort kendskab til forhandlingsteknikker og de underliggende psykologiske mekanismer der bliver udløst i en forhandlingssituation. Morten deler også ud af sin viden på TikTok, Youtube og LinkedIn.

Vi forhandler alle sammen langt oftere end vi måske går og tror. Det gælder både på hjemmefronten og på arbejdspladsen – også selvom vi ikke sidder ved et fysisk forhandlingsbord.

Så hvordan bliver man en bedre forhandler? Og hvad er en god forhandling?

Jesper og Morten kommer omkring, hvordan du tilgår din modpart på den bedste måde, vigtigheden af forberedelse, hvordan du kan bruge kropssprog til din fordel og hvordan AI kan være et hjælpeværktøj i forhandlinger.

Én måde Morten kan kende en urutineret forhandler på er ofte, at de har en tendens til at være aggressive i deres tilgang. Men det bedste udgangspunkt for en forhandling er, at skabe et trygt rum og at have en oprigtig interesse i modpartens mål.

Morten kommer også med nogle mere konkrete teknikker, som at spørge efter et nej og styrken i “golden silence”. Og så fortæller han om de psykologiske mekanismer der kan være gavnlige at kende til i forhandlingssituationer, uanset hvilken side af bordet du sidder på.

Tabsaversion gør eksempelvis, at vi stiller os tilfredse med, at lande lige over smertegrænsen, i stedet for at gå efter målet. Især når vi forhandler med andres penge. Vi kommer også ind på Mortens tilgang til vidensdeling på sociale medier og især hvordan TikTok indgår som en effektiv del af hans branding/eksponering.

 

Kontakt os

Hvis du har brug for rådgivning, kan du med fordel benytte kontaktformularen nedenfor og beskrive dit problem kort, så vil vi vende tilbage på din henvendelse hurtigst muligt. Vedrører din sag konkurs eller konkursbegæring? Så skriv til konkurs@mlaw.dk