fbpx

ESG – hvad er det og hvorfor skal din virksomhed arbejde med det?

Vi taler om ESG og hvilke konsekvenser det nye CSRD direktiv kan få for SMV'er inden længe

ESG, CSRD, CO2 afgift, klimaregnskab.

Der er mange begreber at forholde sig til for virksomheder for tiden.

Vi har inviteret Claus Andersen-Aagaard fra rådgivningsvirksomheden GreenLead tilbage i studiet, for at gøre os klogere på præcis hvad ESG er og hvorfor virksomheder i alle størrelser skal arbejde med det.

Ud over CO2 afgiften som træder i kraft i januar 2025, så vil arbejdet med ESG begynde at fylde mere i løbet af 2024, i takt med udrulningen af EUs CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive).

Selvom det “først” er i 2026 SMVer bliver omfattet af disse rapporteringskrav, så er det allerede nu noget man skal tage fat på. Der vil nemlig allerede i år, komme et pres fra større virksomheder, der stiller krav til ESG rapportering i deres værdikæder.

Men CSRD og ESG rapportering skal altså ikke kun ses som endnu et administrativt krav. Snarere opfordrer Claus virksomheder til at se mulighederne for at få en konkurrencefordel ved, at komme hurtigt med.

Hvor starter man så som SMV? Den helt klare anbefaling fra Claus er at lave et klimaregnskab. Vi kommer også ind på hvordan AI kan være en hjælp i processen med ESG, når man eksempelvis skal formulere nye målsætninger.

Vi taler om ESG og hvilke konsekvenser det nye CSRD direktiv kan få for SMV'er inden længe

Kontakt os

Hvis du har brug for rådgivning, kan du med fordel benytte kontaktformularen nedenfor og beskrive dit problem kort, så vil vi vende tilbage på din henvendelse hurtigst muligt. Vedrører din sag konkurs eller konkursbegæring? Så skriv til konkurs@mlaw.dk