fbpx

AI, ChatGPT og robotadvokater – hvad er fremtiden for AI i jura?

I dagens podcast tager vi hul på et højaktuelt emne, der har fyldt meget i medierne i de sidste par måneder. Vi snakker selvfølgelig AI og ChatGPT. Hvad er det? Hvorfor fylder det så meget i debatten? Og hvilken betydning får udbredelsen af AI for vores egen branche?

Det er et kæmpe emne, så vi tør godt love at det ikke er sidste gang vi kommer til at snakke om kunstig intelligens.

I dagens afsnit vender vi muligheder og problematikker som AI og ChatGPT kan repræsentere og vi taler blandt andet om fremtiden for robotadvokater.

Den nye gratis tjeneste skabt af firmaet open.ai, har taget internettet med storm. ChatGPT fungerer som en dialog-baseret “chatbot” og kan, med få input, skrive alt fra produktbeskrivelser til engelskopgaver på gymnasialt niveau. Den har besået eksamen som advokat i USA og har bestået eksamen for medicinstudiet i Danmark.

Den helt store faldgrube ved ChatGPT er at den er sat op på en måde så den altid vil give et svar. Også selvom svaret ikke er rigtigt. Den kan med andre ord, lyve for dig.

Vi har testet ChatGPT her hos Mieritz og vi har fundet store huller i dens viden. Den kan bruges til at effektivisere informationsindsamling og andre processer, der kan tage lang tid for os som advokater. Hvis man til gengæld beder ChatGPT om at udarbejde juridiske dokumenter, kan det blive et kæmpe problem. Der skal stadig en advokat til, for at fange fejl og mangler.

Lyt med til en spændende snak og mød vores dygtige advokatfuldmægtige, der gæster studiet for første gang.

Kontakt os

Hvis du har brug for rådgivning, kan du med fordel benytte kontaktformularen nedenfor og beskrive dit problem kort, så vil vi vende tilbage på din henvendelse hurtigst muligt. Vedrører din sag konkurs eller konkursbegæring? Så skriv til konkurs@mlaw.dk